Team Media

Naručite najprikladnije računalo uz našu pomoć!

Tražite najbolje i najprikladnije računalo ili laptop? Putem našeg čarobnjaka za slaganje računala dobit ćete ponudu i suziti izbor računala po vašim potrebama, a pomoći će vam da postignete bolje performanse i iskustvo.

Pomažemo vam da s lakoćom razriješite sve svoje nedoumice o komponentama računala i osiguravamo da izaberete prave komponente računala za izradu vašeg osobnog računala.

Pronalaženje najprikladnijeg računala sada je lakše s našim čarobnjakom za izradu računala po vašim potrebama. Redovito provjeravamo i navodimo nove komponente na našoj web stranici, tako da ćete uvijek dobiti dostupne i najnovije komponente bez ikakvih problema.

Tip računala

Kod prvog koraka morate izabrati hoćete li laptop ili stolno računalo. Ovdje nećete moći birati marku, već ćemo vam mi predložiti najbolje dostupno računalo prema vašim parametrima. Uzmite u obzir da slaganje računala radimo iz široke ponude raznih marki poput ovih:

 • Acer
 • Apple
 • Asrock
 • ASUS
 • Captiva
 • CSL Computer GmbH
 • DELL
 • ECS
 • Fujitsu
 • Fujitsu TS
 • GigaByte

A dodatne brendove možete pogledati ovdje. Gejmeri znaju izabrati dobru igru jer je to jednostavan izbor, ali kada je u pitanju odabir računala za igranje, možda ste zabrinuti da na kraju niste kupili računalo za igranje koje nije vrijedno vašeg proračuna. U tom slučaju je najbolje izbor prepustiti nama.

Namjena računala

Kao što se to uvijek preporučuje prije kupnje, morate odrediti čemu će vam služiti računalo što će utjecati i na krajnju cijenu. Ako je to samo za uredske poslove, izabrat ćemo vam prikladno računalo koje će osigurati da možete imati dovoljno velik kapacitet HDD-a za pohranu podataka i prikladan ekran, te ćemo uzeti u obzir da vam je računalo dovoljno kompaktno. Kod multimedije je veliki naglasak na grafičkoj kartici, kao što je NVIDIA i AMD, vrste HDD-a (npr. SSD) i memorije. Slično vrijedi za gejming računalo; ponudit ćemo vam najbolju grafičku karticu, procesor (Intel ili AMD) i memoriju po budžetu kojeg ćete sami postaviti. Kod all-in-one računala podrazumijeva se tipkovnica i monitor. 

Izbor monitora

Možete izabrati samo računalo bez ili s monitorom, izbor je na vama. Uobičajene veličine su 21, 24 i 27 inčni monitori (kod gejmerskih i multimedija računala preporučujemo veće), izbor možete ostaviti nama ili sami naznačiti kolika inča hoćete. Naravno, morate biti pažljivi pri upisu veličine monitora.

Možete birati monitore kojima se dijagonale zaslona kreću se od 18 pa sve do 55 inča, ponudit ćemo vam tipove zaslona koji mogu biti  LCD ili IPS, ravni ili zakrivljeni te sa raznovrsnim priključcima: HDMI, USB; DisplayPort; VGA. U ponudi možete dobiti UHD (Ultra-high-definition) monitore s 4K  rezolucijom.

Periferija računala

Kod periferije računala možete hoćete li uz vaše računalo miš, tipkovnicu ili web-kameru, bez ili sa žicom. Kod gejmerskih računala preporučujemo da prepustite nama odabir perifernih jedinica, osim ako sami već znate koji model bi vam točno odgovarao. Web-kamera je potrebna kod uredskih računala, isto kao i za korisnike koji često rade streaming. Što se tiče žica, ako ste stalno na putu ili imate mali radni prostor, izaberite bežičnu periferiju.

Softver računala

Izbor operativnog sustava je opcionalan. Ako ga već imate ili ciljate na Apple računalo, morate označiti gumb “Ne treba”.  Možete izabrati Windows OS 10 ili 11. Kod uredskih računala svakako preporučujemo da izaberete Microsoft Office paket, budući da je ovo jedan od najpouzdanijih i najpopularnijih uredskih alata. 

Okvirni budžet

Ovisno o svojim potrebama i budžetu, odredite koliko bi ste mogli uložiti te stavite razumnu cijenu s obzirom na prethodne korake – monitor, periferija, softver i namjena računala. Maksimalna cijena, tj. cijenu koju ste spremni platiti za svoje računalo će na samom kraju i odrediti našu ponudu koju ćete dobiti putem e-maila. Ako niste zadovoljni s ponuđenim, uvijek vam možemo preporučiti drugačiju konfiguracija računala složenu prema vašim potrebama. 

Zadnji korak

Ispunite svoje kontakt podatke (pripazite da e-mail adresa bude ispravna) te nam pošaljite zahtjev (rezultat 1+1 morate napisati u kućicu kako bi smo znali da niste robot 🙂 Možete dodati i napomenu, i ne zaboravite označite kućicu da kako biste pristali na čuvanje Vaših podataka u skladu s EU pravilima privatnosti (GDPR). Ukoliko ne dobijete ponudu, molimo vas da provjerite vaš SPAM folder. 

 

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama