Team Media

Apple AirTag, najpametniji lokator

Tržište pametnih lokatora nije toliko veliko kao za mobilne telefone, ali to ne znači da ne trebamo uložiti puno truda u odabir pravog modela. U ovom blogu ćemo opisati kako radi pametni Apple AirTag, kako ga koristiti, za što je sposoban i zašto je AirTag lokator tako dobar. Saznat ćete zašto ga se isplati nabaviti za svoj dom.

Početno postavljanje AirTaga vrlo je intuitivno i jednostavno

AirTag čip je vrlo kompaktan. Promjer mu je samo 3,2 cm, težina 11 grama, a debljina od 8 mm prilično je upečatljiva. Apple je također uzeo u obzir mogućnost prodiranja vode i prašine, stoga IP67 ocjena vodootpornosti osigurava da AirTag može izdržati do 1 metar vode tijekom 30 minuta, a također je potpuno otporan na prašinu.

Apple AirTag se može kupiti u pakiranju od 1 ili 4 komada. Veći paket vrijedi više, pa ako koristite više lokatora, bit će bolji izbor kupiti 4 komada odjednom. Pakiranje AirTaga ne sadrži nepotrebne stvari. U maloj kvadratnoj kutiji pronaći ćete samo neke informacije i sam čip. Paket sadrži bateriju koja je već umetnuta unutar AirTaga. Prije prve uporabe potrebno je ukloniti plastični osigurač koji sprječava kontakt s baterijom. Nakon toga, lokator je spreman za uparivanje.

 

Gdje možete pričvrstiti AirTag i kako tražiti predmete u blizini?

Ovisno o željenoj namjeni AirTaga, morate odlučiti o njegovom pričvršćivanju. Danas već postoje posebni dodaci koji imaju mjesto za pričvršćivanje Air Taga, poput posebnih FIXED novčanika. Trake i privjesci za ključeve vjerojatno su najbolji načini za pričvršćivanje AirTag privjeska. Također ga možete pričvrstiti na ruksak, kameru, torbu, ključeve ili čak na kofer ili slične predmete. AirTag lokator možete staviti u svoj automobil bez potrebe fiksiranja.

Predmeti se otkrivaju na dva načina: vizualnim ili audio putem. Naravno, možete kombinirati obje opcije. Svaki je prikladan za različite svrhe i situacije:

  • Doma ste, morate ići, ali ne možete pronaći ključeve? Imate AirTag pričvršćen na svoje ključeve, pa pokretanjem aplikacije FindMy i odabirem „Reproduciraj audio“, pratite zvuk.
  • Morate pronaći ključeve u kući, koji mogu biti bilo gdje, ali zujalicom lako možete probuditi sve ostale ukućane. Provjerom pozicije na karti u aplikaciji Find My ćete se sve više približiti Apple AirTag lokatoru. Kad ste dovoljno blizu, odabirem opcije lokalnog pretraživanja, iPhone prikazuje zamućenu sliku i krug za prepoznavanje kroz stražnju kameru. Sve što trebate učiniti je okretati telefon u prostoriji, a nakon što detektira pravi smjer, usmjeruje AirTag lokator koristeći strelicu i indikator dometa točan do najbliže desetinke metra.
  • U drugoj situaciji koristite funkciju točnog pretraživanja. Ovo funkcionira putem UWB tehnologije što je vrlo korisna značajka koja pretragu čini još preciznijom ne samo za izgubljeni AirTag. Nažalost, nije dostupan za sve iPhone uređaje, ali se može koristiti na iPhoneu 11 i novijim generacijama.
  • Ukoliko imate ljubimca, Apple AirTag može biti odličan lokator u slučaju ako vaša mačka ili pas odluta. Jednostavno se pričvršćuje na ogrlicu.

Traženje udaljenog objekta

Čak i ako ste na drugoj strani planeta, još uvijek imate dobre šanse otkriti njegovu lokaciju. Čip se može spojiti na bilo koji iPhone u njegovoj blizini koji je u Bluetooth dometu i povezan na internet. Apple AirTag šalje vaše podatke o lokaciji potpuno anonimno putem uređaja u aplikaciju FindMy.

Svi AirTagovi prikazani su na karti prema njihovoj zadnjoj poznatoj lokaciji u kartici Objekti u aplikaciji. Ako odaberete određeni uređaj, možete vidjeti njegov kapacitet baterije, serijski broj i verziju firmvera. Ako ste u blizini, možete reproducirati zvuk na njemu ili primiti ove upute s drugog iPhonea u blizini ako su i Bluetooth i internetska veza uključeni. Možete se prepustiti vođenju do AirTag lokatora, ali uz kraću udaljenost i noviji iPhone, možete ga čak i točno locirati.

Također možete uključiti funkciju upozorenja. Na primjer, ako zaboravite ključeve na poslu, nakon nekog vremena, iPhone će vas obavijestiti da ste se udaljili od svojih ključeva. Međutim, postoje mjesta na kojima ne želimo stalno primati obavijesti da smo se udaljili od određenog predmeta. To se uglavnom može dogoditi kod kuće. Zato možete odabrati mjesto gdje AirTag ignorira udaljenosti od raznih predmeta.

Pronašli ste drugi AirTag uređaj? Kontaktirajte vlasnika

Možda ćete pronaći izgubljeni ruksak, ključ, novčanik s pričvršćenim AirTagom. Možete isprobati i vidjeti možete li saznati više o vlasniku. Ako je AirTag lokator označen kao izgubljen od strane vlasnika, možete koristiti svoj iPhone da pošaljete poruku da je predmet koji tražite pronađen. Ipak, bolje je kontaktirati ga izravno. Apple AirTagom u potpunosti se upravlja putem aplikacije Apple Find My. Jednostavan je za korištenje, intuitivan i nudi mnoge postavke.

Ako izgubite lokator zračne oznake, aktivirajte funkciju Izgubljeno. Apple AirTag tada se ponaša malo drugačije. Kada ga uređaj otkrije, obavijest će se odmah pojaviti na vašem iPhoneu, iPodu ili iPadu. Prije nego što možete aktivirati Lost Mode, morate postaviti telefonski broj ili adresu e-pošte i tekstualnu poruku koja će biti prikazana potencijalnom nalazniku.

Apple AirTag pouzdano ispunjava sve što od njega očekujemo

Appleov AirTag lokator ima za cilj biti još pametniji nego što već jest. To možete postići ažuriranjem softvera. Jedno od njegovih velikih prednosti je to što se, zahvaljujući ogromnoj mreži iPhonea, može pronaći i na drugom kraju svijeta. To iPhone AirTag lokator čini jednim od najpouzdanijih lokatora. Također je opremljen UWB za stvarno precizno prostorno pretraživanje. Apple je postavio ugodno nisku cijenu, tako da vas ništa ne sprječava da ga nabavite i isprobate.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama