Team Media

Kako odabrati idealni aparat za kavu

prikaz aparata za kavu

Kava je neizostavan dio jutarnje rutine za mnoge ljude i mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez nje. Bez obzira jeste li strastveni ljubitelj espressa, lattea ili obične crne kave, pravi aparat za kavu može učiniti vašu svakodnevnu kavu mnogo boljom. Međutim, odabir idealnog aparata za kavu može biti izazovan zadatak s obzirom na široku paletu opcija dostupnih na tržištu. Postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir, poput vrste aparata, cijene, jednostavnosti korištenja, i održavanja, ali i vrste aparata.

Najpopularnije vrste aparata za kavu

Prije nego što krenete u kupovinu, važno je razumjeti različite vrste aparata za kavu, kao što su espresso aparati, aparati na kapsule, filter aparati I automatizirani aparati. Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i nedostatke, te je namijenjena različitim ukusima i potrebama. Na primjer, ako uživate u brzoj i jednostavnoj pripremi kave bez puno nereda, aparat na kapsule može biti savršen izbor za vas. S druge strane, ako volite eksperimentirati s okusima i imate vremena za detaljnu pripremu, espresso aparat bi mogao biti idealan.

Aparat za espresso

Aparat za espresso je uređaj koji koristi visok tlak kako bi kroz sitno mljevenu kavu propustio vruću vodu, stvarajući bogat, koncentriran napitak poznat kao espresso. Prilikom odabira aparata za espresso bez integriranog mlinca, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora. Time se osigurava optimalna upotreba i kvaliteta pripreme kave. Ovaj tip aparata koristi se u kombinaciji sa zasebnim mlincem ili već kupljenom mljevenom kavom. Mlinac je često dio aparata, ali je potrebno ručno prebacivati mljevenu kavu s mlinca na aparat pomoću ručice. Zbog toga ne postoji mogućnost kuhanja više kava istovremeno, već je ograničeno na samo jedan espresso. Nakon svakog kuhanja, potrebno je ukloniti ručicu i baciti ostatak mljevene kave, što zahtijeva dodatni trud i vrijeme. Aparat za espresso je idealan za one koji cijene tradicionalni način pripreme espressa i nemaju potrebu za čestim kuhanjem većih količina kave.

Aparati za filter kavu

Oni se koriste za pripremu kave kroz jednostavan, ali učinkovit process filtracije kako bi proizveli kavu laganog okusa. Funkcioniraju na principu filtera kroz koji prolazi vruća voda, ekstraktirajući arome iz mljevene kave i stvarajući napitak idealan za ljubitelje blažih okusa.

Ovaj američki način pripreme kave nije previše popularan u našoj zemlji. Razlog je u razvodnjenoj kavi, slabije arome i okusa. Kapljice vode prolaze kroz filter s mljevenom kavom, što često ne izvlači puni potencijal arome i okusa kave. Međutim, ako dnevno pijete velike količine kave i važnija vam je količina nego kvaliteta, aparat za kavu može biti idealan izbor za vas. Aparat za kavu s filterom ima vrč, najčešće stakleni ili plastični, u kojem se skuplja gotova kava. Neizbježno je korištenje filtera, a postoje tri glavne vrste: papirnati filteri za jednokratnu upotrebu, najlonski filteri za višekratnu upotrebu, i trajni metalni filteri. Ovi aparati za kavu nude praktično rješenje za pripremu velikih količina kave, idealno za one kojima je potrebna brzina i jednostavnost u svakodnevnom ritmu. Filter aparati za kavu posebno su korisni u uredskim prostorima ili za obitelji gdje je potrebno brzo i jednostavno pripremiti više šalica kave odjednom.

Aparati na kapsule

Aparati na kapsule postaju sve popularniji u našoj zemlji zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti. Koriste  unaprijed dozirane kapsule koje sadrže mljevenu kavu, što omogućava brzu i jednostavnu pripremu napitka. Dovoljno je umetnuti kapsulu, pritisnuti gumb i za nekoliko trenutaka uživat ćete u savršeno pripremljenoj kavi. Aparat za kavu na kapsule je idealan izbor za one koji cijene brzinu i praktičnost. Svaka kapsula sadrži točno izmjerenu količinu kave, što osigurava dosljedan okus i kvalitetu napitka svaki put. Osim toga, aparati na kapsule nude širok izbor različitih vrsta kave. Od espressa do lattea i cappuccina, omogućujući vam da isprobate različite okuse bez potrebe za posjetom kafiću.

Najbolje od svega, nema potrebe za mjerenjem ili mljevenjem kave, a čišćenje aparata je minimalno jer kapsule nakon upotrebe jednostavno bacite. Ovi aparati su također kompaktni, što ih čini idealnim za manje kuhinje ili uredske prostore.

Odabir idealnog aparata za kavu može značajno poboljšati vašu dnevnu rutinu i omogućiti vam uživanje u savršeno pripremljenoj kavi kod kuće. Ako ste ljubitelj jakog i aromatičnog espressa, možda je ručni ili automatski aparat za kavu najbolji izbor za vas. Za one koji žele brzinu i praktičnost, aparati za kavu na kapsule nude jednostavno rješenje s velikim izborom različitih okusa. Ako pak preferirate tradicionalni način pripreme kave, filter aparati za kavu su izvrsna opcija za pripremu većih količina kave odjednom.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama