Team Media

Web kamere za poslovne sastanke

Najbolji izbor web kamere za vaš sljedeći konferencijski poziv ili streaming događaj uzima u obzir važne čimbenike, uključujući video razlučivost kamere, kvalitetu zvuka, kontrolu osvjetljenja i fokus. Ako želite razgovarati s prijateljima i obitelji ili uskočiti u poslovni poziv, možda biste trebali opciju koja nudi video visoke rezolucije i vrhunsku kvalitetu zvuka. S druge strane, ako ste streamer, možda biste također željeli naprednu rasvjetu, kao što je ugrađeno svjetlo. Bez obzira na vaše potrebe, uputit ćemo vas na najbolje web kamere koje možete kupiti za vaše potrebe. 

 

Koja web kamera je najprikladnija za vas? 

Prvo što trebate odlučiti je trebate li samostalnu web kameru ili vaše računalo već ima ugrađenu web kameru koja će biti dovoljna. Usporedite razlučivosti web kamere od 720P i 1080P dok kupujete kako biste vidjeli koja je najbolja za vas. Ako vam ne treba visoka razlučivost, web kamera od 720p dobro će raditi. Većina web kamera ima nativnu razlučivost od 1280×720 (720p), ali neke nude Full HD 1920×1080 (1080p) razlučivost. Također je važno usporediti 4K i 1080p rezolucije web kamere jer 4K nudi četiri puta veći broj piksela od 1080p. To znači da 4K web kamera može uhvatiti više detalja i ponuditi bolju kvalitetu slike. Ako tražite najbolju moguću kvalitetu slike, onda je 4K web kamera pravi izbor.

 

Objektiv vaše web-kamere je važna radi fokusa. Većina web-kamera dolazi s objektivom s fiksnim fokusom, što znači da se ne mogu podešavati. To je u redu za većinu namjena, ali ako trebate web kameru s autofokusom, morat ćete platiti malo više. Objektivi s autofokusom izvrsni su za stvari kao što je prijenos uživo jer mogu automatski prilagoditi fokus kako biste zadržali oštar prikaz.

 

Frame rate, ili broj sličica u sekundi je vrlo važna za gejmere i streamere. Broj sličica u sekundi je broj slika koje web kamera može snimiti i poslati na vaše računalo u sekundi. Što je veći broj sličica u sekundi, to će video biti glatkiji. Većina web kamera ima zadani broj od 30 sličica u sekundi (fps), ali neke nude 60 fps ili čak više. Ako tražite glatki, visokokvalitetni video, onda ćete htjeti web kameru s visokim brojem sličica u sekundi.

U nastavku vam predstavljamo neke od najboljih web kamera za poslovne ljude i gejmere.

Logitech Rally Kit – vrhunska kamera za poslovne konferencije!

Logitech se ovom kamerom usredotočio na stvaranje hardverskih uređaja prilagođenih današnjim modernim uredima. Audiovizualni sustav Rally razvije je za videokonferencije, s UHD 4K PTZ kamerom, modularnim zvukom (mikrofoni i zvučnici) i izvrsnim softverom za optimizaciju performansi.

Logitech Rally paket uključuje kameru, jedan zvučnik i jedan mikrofon, Display Hub, Table Hub i četvrtasti daljinski upravljač. Rally paket također uključuje sve kabele koji su vam potrebni: jedan USB-C-na-USB-C, jedan USB Type-A-na-USB Type-B, jedan CAT6A Ethernet, dva HDMI Type-A i dva A/C kabeli s izvorima napajanja. Za montažu imate stolni zaslonski hub. Ova vrhunska kamera dolazi s Pan-tilt-zoom super visoke rezolucije, 

kompatibilna je s većinom videokonferencijskih usluga temeljenih na webu, pruža široko vidno polje i postavljanje je vrlo jednostavno.

 

AUKEY Webcam PC-LM1E

Ova 1080p Full-HD web-kamera nudi oštar video pri glatkih 30 sličica u sekundi, uz odličan stereo zvuk. Dvostruki stereo mikrofoni ugrađeni AUKEY dobro funkcioniraju u videopozivima i mogu vam čak omogućiti da svoj veći vanjski mikrofon povremeno držite pozadi. Dolazi s USB kabelom od 1,8 m za povezivanje, a postavljanje ove web kamere je prilično jednostavno. Samo spojite USB kabel web-kamere na USB priključak računala i otvorite softver za video pozive (Skype/YouTube). Plavi LED indikator obavijestit će vas da je web kamera povezana.

Ako ste uvijek u pokretu, PC-LM1 također ima prijenosni sklopivi dizajn koji mu omogućuje da bez problema stane u vašu omiljenu torbu za prijenosno računalo. Ova web-kamera je izvrsna za putovanja, ima prijenosni sklopivi dizajn, jednostavna je za postavljanje s vašim računalom i nisu potrebni upravljački programi za dodatni softver. 

 

Jabra Panacast 50

Sa super širokom slikom od 32:9 koja je stvorena kombinacijom slikama od tri kamere, Jabra Panacast 50 idealna je kamera za veće sastanke.

Jabra Panacast 50Problem mogućnosti snimanja cijele konferencijske sale nešto je čemu neke od najboljih konferencijskih kamera pristupaju korištenjem kamera koje se kreću. Međutim, Jabra Panacast 50 koristi drugačiji pristup s tri kamere. Izlaz ove tri kamere kombinira se u jednu sliku s ultraširokim omjerom 32:9 (3840 x 1080 piksela) kako bi se prikazao puni pogled od 180 stupnjeva na vašu konferencijsku salu. To se može smanjiti u aplikaciji Jabra, ali je ovo sjajan način da vidite cijeli tim ili dopustite maloj grupi da održava propisani razmak. Panacast 50 koristi prepoznavanje lica kako bi vas pronašla u prikazu tri kamere i zumirala, prateći vas ako se krećete.Panacast 50 dolazi s cilindričnim dizajnom presvučenim tkaninom, a u sredini cilindra nalazi se manji uspravni cilindar koji drži tri kamere, četiri zvučnika (dva visokofrekventna i dva niskofrekventna) i osam mikrofona. Uređaj koristi ovih osam mikrofona za odabir zvuka nekoga tko govori iz pozadinske buke. 

 

Elgato Facecam – najidealniji za streaming i gejmere!

Ako ste streamer, Elgato Facecam jedna je od najboljih web kamera koja će zadovoljiti vaše potrebe. Ima izvrsnu video kvalitetu za glatki streaming uživo.

Izvanredna značajka Elgato Facecama je kvaliteta video zapisa. Snima Full HD video (1080p) i snima pri 60 fps. Većina web kamera daje vam 30 fps ako imate sreće. Ali Facecam udvostručuje broj sličica u sekundi kako bi vam pružio nevjerojatno glatke videozapise.

Facecam ima Elgato fiksnu leću od potpunog stakla s maksimalnim otvorom objektiva od f/2.4.što vam omogućava da dobijete i svijetle snimke čak i kada snimate u zatvorenom prostoru.

Objektiv vam također daje širokokutnu fotografiju s maksimalnim vidnim poljem od 83,2 stupnja. Za krupne planove možete odabrati čvršći snimak, ili možete koristiti cijelo vidno polje da uključite svoju pozadinu u svoje videozapise.

Slabije web kamere imaju naviku lako izgubiti fokus. Ako podignete ruku ili se nagnete unatrag, kamera se mora ponovno fokusirati. To nije slučaj s Elgato Facecam. Ima sofisticirani fiksni fokus koji vam omogućuje slobodno kretanje bez gubitka fokusa.

Možete se povezati s računalom pomoću USB 3.0 ili USB-C kabela. Softver Camera Hub kompatibilan je sa sustavima Windows i Mac. Interna memorija pohranjuje vaše postavke kamere za svaki uređaj. Dakle, ne morate ga postavljati od nule za svaki stream. Osim toga, lako se pričvršćuje na monitor vašeg računala.

Bitna značajka je da ova web-kamera dolazi sa Sony ® STARVIS™ CMOS senzorom.

STARVIS je tehnologija piksela s pozadinskim osvjetljenjem koja se koristi u CMOS senzorima slike za aplikacije nadzornih kamera. Ima osjetljivost od 2000 mV ili više po 1 µm2 (proizvod u boji, pri snimanju s izvorom svjetlosti od 706 cd/m2, F5,6 u ekvivalentu akumulacije od 1 s), i ostvaruje visoku kvalitetu slike u vidljivom svjetlu i bliskom infracrvenom svijetle regije.Vidljivost pod svjetlom zvijezda je ono po čemu je STARVIS dobio ime. Prema Sonyju, ovaj novi senzor pruža performanse visoke osjetljivosti pogodne za noćno snimanje.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama