Team Media

Najbolja UPS napajanja

UPS je zapravo najbolja sigurnosna kopija koja će omogućiti rad vašeg računala u slučaju kvara napajanja električnom energijom. Bez obzira radi li se o nestanku struje ili prenaponu, imat ćete dovoljno dugo vremena da spasite ono što radite i sigurno isključite svoje računalo. Svrha neprekidnog napajanja je zaštititi sve što je u njega uključeno. Za korisnika računala, to znači vaše računalo i monitor. Za gejmere, to znači vašu konzolu i možda vaš TV.

 

Ako imate vrhunsko računalo za igranje, pametna je ideja upariti ga s neprekinutim napajanjem kao rezervom. Ovo štiti vaš dragocjeni sustav od fluktuacija u izlaznoj snazi i također djeluje kao zaštita od prenapona. UPS koristi unutarnje baterije za isporuku ravnomjernog protoka energije, a dobar će vam dati dovoljno vremena da spremite svoj rad ili dođete do točke spremanja, prije sigurnog isključivanja računala

APC Smart-UPS

UPS snaga

Vrijeme koje vam UPS daje da spremite svoju igru ili rad varirat će ovisno o njegovoj potrošnji energije, a postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. 

Neprekinuto napajanje znači da udari struje, nestanci struje, prekidi napajanja i bilo koji drugi problemi povezani s napajanjem neće rezultirati isključenjem vašeg UPS-a. UPS će se isključiti samo ako mu je baterija ispražnjena, ako je ručno isključen ili ako ga je vanjska sila fizički uništila. Inače, ovi su strojevi napravljeni da budu izdržljivi i otporni čak i na najgore uvjete napajanja.

Snaga je jedan od najvažnijih faktora koji trebate uzeti u obzir pri kupnji UPS-a!

 

  • 200 W – Dovoljno za napajanje igraće konzole i PC monitora ili malog televizora.
  • 400 W – Dovoljno za napajanje igraće konzole i velikog televizora  ili stolnog računala sa standardnim monitorom.
  • 600 W – Dovoljno za napajanje jeftinog računala za igre i standardnog monitora računala.
  • 800 W – Dovoljno za napajanje računala za igranje srednje klase i standardnog monitora za računalo. Ovisno o učinkovitosti, može čak i za veći televizor.
  • 1000 W+ – Dovoljno za napajanje vrhunskog računala za igranje i, ovisno o učinkovitosti napajanja, velikog televizora.

APC BR1500GI Back-UPS Pro

APC Back-UPS 1500 izvrsna je pomoćna baterija za srednje zahtjevne aplikacije, poput gejming platformi koji koriste puno energije i velikih 4K TV-a. Ima dosta rezervnog kapaciteta baterije, dovoljnog da dugo radite na radnoj stanici s niskim napajanjem, a možete čak dodati i dodatnu snagu uključivanjem opcijske pomoćne baterije. Back-UPS Pro 1500 dolazi s malim zaslonom koji prikazuje vitalne informacije poput vašeg ulaznog napona, statusa baterije i trenutnog opterećenja. Ovaj UPS ima snagu od preko 800 W, tako da možete sigurno puniti bilo koji uređaj istom brzinom koju biste inače imali ako isti punjač priključite izravno u zidnu utičnicu.

Ovaj UPS ima 10 utičnica, od kojih sve imaju zaštitu od prenapona. Pet utičnica ima pristup rezervnom baterijskom napajanju, a četiri se mogu kontrolirati jednim glavnim uređajem. Od priključaka koje može kontrolirati master, samo jedan ima pristup rezervnom baterijskom napajanju. Osim utičnica, ova jedinica pruža zaštitu od prenapona za Ethernet i kabelske veze.

 

APC Back-UPS ES UPS 600VA

Idealan za  kombinacije konzole i TV-a, kao i za postavke računala male snage. APC Back-UPS ES UPS 600VA je koristan kao jedinica za računala i konzole male snage. Mnoga uredska računala, na primjer, imat će puno niže snage od ciljanih 400 W koje zahtijeva ova jedinica. Igraća konzola s najvećom potrošnjom energije (PS4 Pro, 310 W) također ostavlja veliko prostora za HDTV srednje veličine za dijeljenje rezervne baterije na ovom UPS-u. Ovaj uređaj dolazi s 8x sigurnosnim utičnicama, jednim USB portom i zaštitom od prenapona.

 

APC BX750MI-GR Back UPS

Ovaj Back-UPS nudi veliku vrijednost za zaštitu vašeg doma i računalnih sustava u kućnom uredu. Utičnice su zaštićene od prenapona, te rezervira kapacitet napajanja i vrijeme rada za povezanu opremu koja zahtijeva rezervnu bateriju UPS-a dok pruža zaštitu prenapona za manje kritičnu opremu. 

Ima LED prikaz statusa, što vam omogućuje brzi pregled statusa jedinice i napajanja pomoću vizualnih indikatora, te zvučne alarme koji pružaju obavijest o promjeni stanja napajanja i UPS-a.

Jako je praktična značajka automatskog samotestiranja – periodično samotestiranje baterije osigurava rano otkrivanje baterije koju je potrebno zamijeniti, te obavijest o kvaru baterije što omogućuje ranu analizu kvara na baterijama. 

APC BX750MI dolazi s inteligentnim upravljanjem baterije, što povećava performanse, vijek trajanja i pouzdanost baterije kroz inteligentno, precizno punjenje.

UPS APC

Trajanje UPS baterije

Životni vijek baterije UPS-a je obično oko tri godine.  Tijekom nestanka struje, vaša tipična UPS baterija trajat će od 30 minuta do sat vremena, ovisno o opterećenju kojem ga stavljate. Ovo bi trebalo biti dovoljno vremena za sigurno isključivanje vašeg sustava u gotovo svakom scenariju.

 

UPS softver

Svaki UPS ima softver koji možete koristiti za nadzor uređaja. Ako ste korisnik osobnog računala, ovaj se softver također može koristiti za automatsko isključivanje vašeg računala nakon što je razina pomoćne baterije UPS-a niska, što je posebno dobro ako niste u blizini da sami isključite računalo. Osim ove osnovne funkcionalnosti, napredniji softver također će pružiti vrhunske značajke nadzora i upravljanja.

Što se tiče sučelja, USB sučelje je standard. Gotovo svaki UPS ima USB port, osim modela koji nudi i serijsku vezu. 

Vrste UPS-a

Stand-by

Standby UPS (ponekad se naziva “Offline UPS” ili “Standby Power Supply”) je najjednostavnija i najjeftinija verzija UPS-a. Ova vrsta UPS-a će napajati struju izravno sa zida na napajanje računala sve do nestanka struje. Nakon što nestane struje, UPS će se prebaciti na korištenje unutarnje baterije za napajanje priključenog uređaja (najvjerojatnije računala). Najveći nedostatak ove verzije je što UPS čeka dok nema struje prije nego što se prebaci na baterijsko napajanje. Moguće je da u tom kratkom vremenu, koje se naziva “vrijeme prebacivanja” ili “vrijeme prijenosa”, računalo koje je povezano s njim možda neće moći raditi bez prekida. To može uzrokovati gubitak važnih i  nespremljenih podataka. Nažalost, neki proizvođači Stand-by UPS-a  također će ukloniti sposobnost UPS-a da filtrira dolaznu energiju, kao i suzbijanje prenapona u ovim vrstama UPS-a kao mjeru uštede.

On-line

Online UPS-ovi (ponekad zvani “Pravi UPS” ili “UPS s dvostrukom pretvorbom”) slični su Stand-by UPS uređajima, ali imaju i neke značajne razlike. U Online UPS-u, napajanje dolazi iz baterije UPS-a, a napajanje iz zida neprestano puni bateriju. To je slično korištenju prijenosnog računala dok je priključeno na struju. Ako nestane struje, nastavit će raditi dok se baterija ne isprazni.

Neke od prednosti korištenja online UPS-a su u tome što nema “vremena prijenosa” u slučaju gubitka struje. Drugo, a možda čak i važnije, je to što sva zidna struja prolazi kroz bateriju, postoji još jedna razina zaštite od bilo kakvih prenapona ili padova napona koji dolaze iz zidne struje. Prenaponi i padovi napona mogu izazvati kvarove u računalnim sustavima, pa čak i potencijalno oštetiti računala.

Online UPS-ovi općenito su dostupni samo u većim veličinama iznad 5000 VA. Obično su skuplji od UPS-ova u stanju pripravnosti, ali mogu dovesti do znatnih troškova uštede energije za velike jedinice i značajnije ukupne zaštite.

Line Interactive

Line Interactive UPS napajanja potpuno su drugačija od Standby ili Online verzija. U Line Interactive UPS-u, snaga iz zida teče u pretvarač u UPS-u. Snaga se zatim dijeli na izmjeničnu i istosmjernu struju. Istosmjerna struja puni bateriju UPS-a, a izmjenična struja teče do napajanja računala. Kada nestane struje, računalo dobiva svu svoju snagu iz baterije u UPS-u.

Line Interactive UPS-ovi još uvijek imaju vrijeme prijenosa kada nestane struje, ali je znatno brži nego kod stand-by modela. Osim toga, Line Interactive UPS napajanja “filtriraju” izmjeničnu struju koja dolazi iz zida kroz pretvarač, tako da izglađuju statiku i skokove zidne struje koji bi se mogli prenijeti na računalo.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama