Team Media

Što su to 2-u-1 računala?

prikaz 2-u-1 računala

2-u-1 računala su hibridna računala koja kombiniraju osobine prijenosnih računala (laptopa) i tableta u jednom uređaju. Ova računala obično imaju mogućnost klasičnog rada s tipkovnicom, ali se također mogu koristiti i kao tablet kada se tipkovnica odvoji ili preklopi. To znači da možete koristiti 2-u-1 računala kao klasični laptop za produktivnost ili kao tablet za konzumaciju sadržaja ili bilješke na dodirnom zaslonu. Ova fleksibilnost čini ih popularnim izborom za one koji traže višenamjenski uređaj koji može zadovoljiti različite potrebe. Naročito su postala popularan izbor među korisnicima koji traže fleksibilnost i praktičnost u jednom uređaju.

 

Mogućnost korištenja tipkovnice idealna je za produktivne zadatke poput pisanja, uređivanja dokumenata ili odgovaranja na e-poštu. S druge strane 2-u-1 računalo jednostavno se pretvara u tablet kada je to potrebno. Samo odvojite ili preklopite tipkovnicu i odmah ćete imati pristup dodirnom zaslonu, omogućujući vam konzumaciju sadržaja, surfanje internetom, vođenje bilježaka pa čak i korištenje aplikacija za grafički dizajn. Bez obzira jeste li na poslu, na putu ili kod kuće, možete se lako prilagoditi svojim potrebama. Također, ova računala često dolaze s dodatnim značajkama poput digitalnih olovaka ili visokih performansi procesora, dodatno poboljšavajući vaše iskustvo korištenja. Windows 10, Windows 11 i OS Chrome imaju touch-screen značajke optimizirane za tablete, pa je pravo vrijeme da ih koristite na oba načina.

Prednosti 2-u-1 računala

2-u-1 računala spajaju najbolje od oba svijeta – laptopa i tableta u jednome uređaju i donose niz prednosti.

Fleksibilnost

Jedna od ključnih prednosti je fleksibilnost koja je izuzetno tražena u današnjem dinamičnom svijetu. S mogućnošću klasičnog rada s tipkovnicom ili prebacivanjem na tablet na dodirnom zaslonu, korisnici imaju mogućnost prilagodbe svakoj situaciji. Bez obzira jeste li poslovna osoba koja često putuje, student koji se prilagođava različitim okruženjima ili obitelj koja želi udobnost i praktičnost,  2-u-1 računala pružaju fleksibilnost kada god poželite. Njihov lagani i tanki dizajn olakšava nošenje i upotrebu na različitim mjestima. Kako često dolaze s dodatnim značajkama kao što su digitalne olovke ili visokokvalitetni zasloni osjetljivi na dodir, pružaju dodatnu fleksibilnost za kreativne ili produktivne zadatke.

Prenosivost

Kao što je i ranije spomenuto 2-u-1 računala su tanka, lagana i idealna za ponijeti gdje god idete. Njihova kompaktna veličina čini ih idealnim pratiteljem u torbi ili ruksaku, a kako su lakša i zauzimaju manje prostora od klasičnih laptopa jednostavnije ćete ih spremiti u torbu. Baterije su im izdržljive i obično omogućuju dugotrajno korištenje, što je ključno za one koji su često u pokretu.

Dodatne značajke

Dodatne značajke 2-u-1 računala čine ih neizostavnim alatom za korisnike koji traže više od klasičnog laptopa ili tableta. Ovi uređaji nude dodatne mogućnosti koje obogaćuju korisničko iskustvo i pružaju veću funkcionalnost. Jedna od ključnih dodatnih značajki su digitalne olovke. Ove olovke omogućuju korisnicima da pišu, crtaju ili bilježe na dodirnom zaslonu s visokom preciznošću. Ova značajka je idealna za umjetnike, dizajnere ili studente koji žele izraziti svoju kreativnost ili bilježiti bilješke na prirodan način. Također ova računala često imaju visokokvalitetne zaslone osjetljive na dodir koje omogućavaju kvalitetnu interakciju s sadržajem i aplikacijama.

Konvertibilna i odvojiva 2 u 1 računala

Postoje dvije glavne vrste prijenosnih računala 2-u-1: konvertibilni koji se pretvaraju iz prijenosnog računala u tablet, te uređaji s odvojivim zaslonom koji se pretvaraju u tablet kada se izvuku iz baze tipkovnice.

Konvertibilni 2-u-1 sustavi

Konvertibilna 2-u-1 računala su, prije svega, prijenosna računala. Njihova mehanička fleksibilnost omogućuje korisnicima da brzo i jednostavno pređu iz načina rada prijenosnog računala u način rada tableta. Na primjer, neka prijenosna računala imaju šarke koje omogućuju korisniku da savije prijenosno računalo unatrag tako da se stražnji dio zaslona i donji dio prijenosnog računala dodiruju. Takva prijenosna računala  znaju u kojem je položaju šarka i softver računala, stoga može pokrenuti različite načine rada sučelja. Tipkovnica i trackpad općenito su onemogućeni i u načinu rada tableta. To je zbog razloga kada držite uređaj u načinu rada tableta, morat ćete dodirnuti tipke i trackpad na stražnjoj strani.

Osim mehaničke fleksibilnosti, konvertibilni 2-u-1 sustavi imaju i druge prednosti. Oni imaju više mjesta za komponente jer su unutarnje komponente smještene u donjoj polovici uređaja, dok zaslon ima svoj zasebni dio. Šarke na ovim uređajima su također svestranije, omogućujući različite načine rada, poput načina rada “šatora”, što je korisno kada se koristi za medije bez upotrebe ruku.

Odvojivi 2-u-1 sustavi

Za razliku od konvertibilnih računala, odvojiva  računala nude jednostavnost i praktičnost. t. Oni se sastoje od zasebnog zaslona i tipkovnice koji se mogu odvojiti i koristiti neovisno jedan od drugoga. Kada ga želite koristiti kao prijenosno računalo, pričvrstite gornji i donji dio uređaja. Ako se želite prebaciti na način rada tableta, jednostavno povucite dio zaslona i koristite ga kao tablet.  Takav dizajn sustava rješava neke od ključnih kritika konvertibilnih 2-u-1 računala, kao što su težina u načinu rada tableta i mehanički kvarovi šarki.

2-u-1 računala predstavljaju revolucionarno rješenje koje kombinira najbolje karakteristike prijenosnih računala i tableta u jednom uređaju. Njihova fleksibilnost omogućuje  vam da brzo prelazite iz klasičnog rada s tipkovnicom u tablet način rada, prilagođavajući se različitim potrebama i situacijama. Bez obzira preferirate li konvertibilni ili odvojivi dizajn, 2-u-1 računala nude praktičnost, funkcionalnost i performanse potrebne za sav posao. Ukratko, ova računala su idealan izbor za one koji traže sveobuhvatan uređaj koji može zadovoljiti različite potrebe i zahtjeve suvremenog načina života.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama