Team Media

Selekcija gejming kontrolera

Gejming kontroler

Budući da postoji mnogo dostupnih opcija, vrijedi razmisliti o tome za što će vam trebati gejming kontroler. Najbolji gejming kontroleri će vam dati neke mogućnosti ako ne volite koristiti miš i tipkovnicu za svaku igru koju igrate ili ako vam je dojadilo koristite nezgrapne upravljače na pametnom telefonu. Što je još važnije, neki kontroleri na današnjem tržištu omogućuju vam da prilagodite njihove dodatne tipke za povratak, što znači da nećete morati raditi kompromise u pogledu funkcionalnosti tipkovnice pune veličine.

Današnji PC i mobilni kontroleri sadrže čitav niz značajki za prilagodbu, pa čak i mogućnost zamjene cijelih komponenti zahvaljujući modularnom dizajnu. Obično ćete dobiti dobar softver koji vam omogućuje kontrolu bitnih dijelova upotrebe kontrolera, a neki vam omogućuju postavljanje prilagođenih mrtvih zona za analogni stick. Tržište je prepuno žičanih i bežičnih opcija, a s trenutnom popularnošću  konzola za pametni telefon i računala za igranje, najvjerojatnije ćete moći pronaći nešto što za oboje. 

 

Nacon MG-X Pro kontroler za Android

Najbolji kontroleri za igre za Android pametne telefone obuhvaćaju razne proizvode i dizajne. Nacon MG-X Pro utjelovljuje sve što jedan izvrstan Android kontroler treba biti. Za razliku od korištenja kontrolera s kopčom za telefon pričvršćenom na vrhu, dizajn MG-X Pro sprječava da se osjeća teškim na vrhu.

NACON Holder MG-X PRO

Raspodjela težine je savršena, i iako je stezaljka nešto manje snažna od drugih sličnih Android kontrolera slične prirode, ima podignute rubove kako bi vaš telefon bio siguran. Zahvaljujući Bluetooth vezi i maksimalnoj širini koja podržava zaslone do 6,7 inča, kompatibilan je s većinom telefona na tržištu. Nacon MG-X Pro je idealan ako želite Android kontroler koji je kompatibilan s većim telefonima, ako vam se sviđa vam se dizajn u stilu Nintendo Switcha i ako trebate tradicionalne ručke kao na Xbox kontroleru.

Nacon MG-X Pro može raditi 20 sati bez potrebe za punjenjem.

 

Nacon Playstation PS4 & PC Asymmetric Wireless Controller

Ako preferirate bežični uređaj,  Nacon Asymmetric Wireless kontroler djeluje kao standardni Xbox One kontroler gdje se analogni desni stick mijenja s d-padom, jednostavno se postavlja, ergonomski je udoban i dobro izrađen kontroler za one koji preferiraju asimetrične stickove slične Xbox One kontroleru. Ovaj asimetrični bežični kontroler kompatibilan je s PlayStation 4 konzolama  i osobnim računalima, za one koji žele koristiti kontroler umjesto miša i tipkovnice. Također ga je službeno odobrio Sony, tako da bi definitivno trebao raditi na vašem PS4 i PS4 Pro.

Kontroler i dalje ima touchpad, dva sticka, D-pad i druge standardizirane tipke, te se može spojiti putem kabela za punjenje ili bežično.  Nacon Asymmetric Wireless Controller je udoban za korištenje koji gejmerima na PS4 konzoli donosi iskustvo Xbox One gamepada. Robustan je, klasičan i s vrlo dobrim rasporedom.

 

Trust Gaming GXT 1230 

Trust gaming GXT 1230 kontroler je namijenjen za  PC i Nintendo Switch, jednostavno se povezuje s osobnim ili prijenosnim računalom pomoću priloženog USB mikro prijemnika ili Bluetooth-a za povezivanje s Nintendo Switchom. Ugrađene kontrole pokreta preuzimaju pokrete koje činite gamepadom dok igrate na Switchu, i daje povratnu vibraciju za dodatan doživljaj gejminga. Osim 15 gumba, uključujući za snimanje zaslona, ovaj kontroler ima 2 analogna joysticka i 8-smjerni D-pad koji se može prilagoditi vašem ukusu.

Trust Gaming GXT 1230 MUTA - Wireless

 

Ako volite maratonske igre, moći ćete koristiti kontroler oko 10 sati, a punjiva baterija omogućuje vam uključivanje kontrolera dok igrate putem USB-C kabla. Teži svega 225 grama i nije vam potreban drajver za instalaciju. 

Speedlink COMPETITION PRO EXTRA USB Joystick

Ovaj joystick potpuno retro izgleda idealan je za nostalgične gejmere koji traže kompatibilan kontroler s novim platformama za igranje, prerađen je za USB generaciju. Speedlink je stvorio digitalni USB joystick za računala i Android uređaje koji je savršen za arkadne i retro igre. Naravno, dodana su i poboljšanja u usporedbi s retro verzijom. Speedlink Competition Pro extra joystick sada ima dva dodatna trokutasta gumba za akciju, odnosno paljbu, također neovisni, tako da imate ukupno 4 različita gumba – u usporedbi s originalnim, koji je zauzvrat podijeljen između dva gumba. Postoji i “autofire”, ali radi samo na funkciji prve tipke. Glavni stick ima prilično lijep osjećaj mikroprekidača, vrlo sličan originalu. Ovaj zgodni retro joystick može se koristiti za PC i za Android.

 

Razer Kishi V2 za Android

Sa samo 123 grama, Kishi V2 lakši je i sprječava umor ruku koji je  čest problem s prijenosnim igranjem, te dolazi s višestrukim adapterima koji pomaže da bude kompatibilan sa širokim izborom telefona različitih veličina. Kishi V2 ima besplatnu softversku aplikaciju pod nazivom Nexus, kontrolnu ploču koja vam omogućuje pokretanje igara instaliranih na vašem telefonu, prikazivanje drugih Kishi-kompatibilnih igra i neophodna je za ponovno mapiranje za dva dodatna programabilna gumba, gumba, M1 i M2 – po jedan sa svake strane, uz L2 i R2 okidačke gumbe. Aplikacija Nexus također uključuje značajku koja vam omogućuje neometano pokretanje prijenosa uživo na YouTubeu ili Facebooku. Kishi V2 ima standardni raspored tipki A, B, X i Y u gornjem desnom kutu i koristi mikroprekidače. Četiri dodatna gumba nalaze se na prednjoj strani kontrolera: gumb Share (za snimke zaslona i snimanje gejminga), Izbornik, Opcije i gumb za Razer Nexus aplikaciju. Kishi V2 uključuje USB-C priključak na donjoj desnoj strani kontrolera, što vam omogućuje da svoj telefon punite dok je uređaj u upotrebi. 

Razer Kishi V2 dolazi i u verziji za ljubitelje iPhone uređaja

Elgato Stream Deck+

Elgato Stream Deck uređaji popularni su i među gejmerima, streamerima i gadget-ljubiteljima koji rade od kuće, zahvaljujući svojim jedinstvenim i prilagodljivim tipkama. Stream Decks se može koristiti za sve, kao što je isključivanje mikrofona u video pozivu, upravljanje pametnim svjetlima ili čak pokretanje automatizacije na računalu. Najnoviji ulazak u liniju, Stream Deck+, pojačava hardversku igru dodavanjem malog zaslona osjetljivog na dodir zajedno s nizom rotirajućih gumba. Četiri rotirajuća gumba su ugodni za korištenje, s upadljivom teksturom.

Elgato Stream Deck+

Svaki gumb se također može pritisnuti sa zadovoljavajućim klikom, što im daje treći unos uz okretanje lijevo ili desno, zbog čega cijeli uređaj izgleda kao minijaturna mix-ploča. Gumbi se mogu koristiti za male prilagodbe vrijednosti i svojstava na radnoj površini. To može biti izlazna glasnoća određenih uređaja ili aplikacija ili fino podešavanje svjetline kompatibilnih rasvjetnih elemenata, ali i za multimediju. Zaslon osjetljiv na dodir je jasan, čitljiv i brz, s rezolucijom od 1200 x 800 px. Elgato Stream Deck + se povezuje s vašim računalom putem USB-C na USB-A kabel sa stražnje strane uređaja, i može se spojiti na Windows i Mac OS.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama