Team Media

Friteze na vrući zrak – zdraviji način pripreme prženih jela

Sve više ljudi okreće se zdravijem načinu života i svijest o važnosti zdravlja konstantno se povećava. Održavanje zdravih prehrambenih navika često je izazovno jer ubrzan način života u spoju s svakodnevnim obavezama ne ostavlja puno vremena za pripremu kvalitetnih obroka. Rješenje ovog problema su friteze na vrući zrak koje omogućuju brži i zdraviji način pripreme prženih jela. S jedne strane uštedit će vam vrijeme pripreme jela, a s druge strane obrok koji pripremate bit će zdraviji jer koriste znatno manje ulja od klasičnog prženja hrane. Tako će svi ljubitelji pržene, hrskave hrane moći uživati u njoj bez osjećaja krivnje. Za više detalja o fritezama na vrući zrak i njihovim prednostima nastavite čitati blog.

Što su friteze na vrući zrak?

Friteze na vrući zrak inovativno su kuhinjsko rješenje pomoću kojeg možete postići zdraviji način pripreme prženih jela. U osnovi je friteza pojačana konvencijska pećnica točnije koristi koncept konvencije vrućeg zraka za prženje hrane. Dok se tradicionalne friteze koriste velikom količinom ulja, airfryer fritezama  nije potrebno ulje ili zahtijevaju jako malo količine ulja za postizanje hrskave i ukusne hrane. Njihov princip rada temelji se na vrućem zraku i snažnom ventilatoru koji ravnomjerno raspodjeljuje vrući zrak oko namirnica. Time namirnice izvana dobiju hrskavu koru, a iznutra ostaju sočne i meke. Osim toga, većina modela ima mogućnost podesivih termostata i programa kuhanja što vam pruža potpunu kontrolu nad procesom pripreme jela. Kako je za pripremu jela potrebna mala količina ulja korištenje friteze na vrući zrak pridonosi očuvanja zdravlja srca i općenitoj dobrobiti organizma. Ne samo da donose prednosti što se tiče ukusnog jela već i pomažu u stvaranju zdravih prehrambenih navika.

Prednosti korištenja friteze na vrući zrak

1. Zdraviji način prženja jela

Postoji mnogo razloga za korištenje friteze na vrući zrak. Najbitniji je taj da za pripremu nije potrebno ulje ili je potrebna jako mala količina što je puno zdravija opcija od tradicionalne friteze i klasičnog prženja. Koncept rada airfryer friteze minimizira potrebu za uljem čime se smanjuje unos nepotrebnih kalorija i masti. To čini ove friteze idealnim rješenjem za sve koji žele uživati u omiljenim jelima bez žrtvovanja svojeg zdravlja.

2. Brza priprema obroka

Zahvaljujući visokoj temperaturi i protoku zraka u kratkom vremenu je moguće spremiti obrok. Nije potrebno zagrijavanje ulja do određene temperature kao u tradicionalnim fritezama. Zrak se brzo zagrije i pećnica je u kratkom roku sprema za pripremu jela.  Kako ventilator ravnomjerno raspoređuje zrak oko namirnica obrok je u kratkom vremenu gotov. Ova prednost od posebne je važnosti ljudima koji žive dinamičnim načinom života i traže u isto vrijeme brzu i zdravu opciju obroka.

3. Jednostavno održavanje

Friteze na vrući zrak jednostavne su za održavanje. Većina modela friteza dolazi s praktičnim odvojivim dijelovima koji se lako skidaju i peru. Dijelovi se Jednostavno mogu oprati  na ruke, a neki su čak pogodni i za pranje u perilici. Košara, tava i drugi dijelovi napravljeni su od materijala koji su otporni na lijepljenje hrane kako bi se ostaci hrane i masnoća mogli lako ukloniti. Također, kako friteze koriste zrak umjesto ulja za prženje stvaraju manje mirisa tijekom pripreme hrane zadržavajući svježinu kuhinjskog prostora. Dodatnu zaštitu od mirisa i nečistoća pruža filter, kojeg nije potrebno često čistiti i mijenjati s obzirom na smanjene količine masnoća u procesu prženja.

4. Višenamjenske opcije

Friteze na vrući zrak nisu samo sredstvo za pripremu hrskave hrane s minimalnim unosom ulja – one predstavljaju pravu inovaciju u kuhinji. Često dolaze s dodatnim funkcijama i opcijama kuhanja poput pečenja, grilanja, zagrijavanja… Upravo ih te opcije čine višenamjenskim kuhinjskim pomagačem koji će olakšati pripremu raznih jela.

5. Kontrola procesa

Zbog mogućnosti prilagodbe temperature, vremena i različitih programa kuhanja friteze na vrući zrak pružaju potpunu kontrolu nad procesom pripreme obroka. Temperaturu i vrijeme moguće je prilagoditi specifičnim namirnicama i receptima kako bi se postigli najbolji rezultati. Intenzitet topline ovisit će o vrsti i veličini namirnice i željenom krajnjem rezultatu. Niske temperature su tu za sporo, dubinsko pečenje dok s druge strane korištenje visokih temperatura pružit će hrskave rezultate. Cjelokupan proces pripreme jela moguće je prilagoditi vašim preferencijama okusa i teksture.

U konačnici, friteze na vrući zrak nisu samo uređaji za pripremu pržene hrane, već pravi mali kuhinjski pomoćnici koji će vam olakšati proces kuhanja raznovrsnih jela. Njihova višenamjenska priroda, sposobnost precizne kontrole procesa i prilagodbe različitim vrstama hrane uštedit će vam vrijeme i pomoći u kreiranju različitih recepata. Pomoći će vam i u stvaranju zdravih prehrambenih navika jer za pripremu jela nije potrebno ulje  ili je potrebna jako mala količina ulja. Stoga, ako tražite inovativan način kuhanja koji ne samo da štedi vrijeme, već i pruža vrhunske rezultate, friteze na vrući zrak su dobra kulinarska investicija.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama