Team Media

Amazon Fire HD tablet za djecu

Ako tražite tablet koje dijete od 3 do 10 godina može koristiti i ne brinuti se ako povremeno padne na pod ili se smoči, Amazon Fire HD Kids je jedan od boljih tableta koje vrijedi razmotriti.

Fire HD 10 Kids i Kids Pro dobri su tableti za isporuku sigurnog sadržaja vašoj djeci. Također imaju dovoljno procesorske snage za Zoom, Roblox ili čak za uređivanje dokumenata s Microsoft Officeom. Fire HD 10 Kids ima ogromnu gumenu masku s velikim sklopivim postoljem na stražnjoj strani, a dolazi u plavoj, ružičastoj ili ljubičastoj boji. Tablet će doslovno odskočiti ako ga ispustite na tlo, što znači da je otporan na tipična oštećenja koji se dešavaju dok djeca rukuju s tabletom.

 

Amazon Fire 7 Kids tablet

Amazon Fire 7 za djecu dolazi s MediaTek MT8168 čip od 2 GHz s 2 GB RAM-a i 16 GB ili 32 GB prostora za pohranu. Amazon kaže da novi model nudi 30% poboljšanja brzine u odnosu na verziju iz 2019. Zaslon tableta je od 1024 x 600 piksela te ima prednju i stražnju kameru od 2 MP također koje su dobre za video pozive. Trajanje baterije je izvrsno, Fire 7 Tablet može izdržati kontinuirani YouTube streaming preko Wi-Fi-ja preko impresivnih 9 sati i 30 minuta.

 

Jedna od glavnih prednosti Fire 7 Kids Tableta je robusna maska  koja dolazi s njim. Ogromna pjenasta maska čvršća je od većine osnovnih futrola za tablete i može podnijeti prilično ozbiljne padove i namijenjen je za male ruke. Tablet leži prilično duboko u kućištu, tako da ako ga vaše dijete ispusti, zaslon neće doći u dodir s tlom. Sklopivi stalak također služi kao ručka, što je koristan detalj dizajna.

Amazon Fire HD 8 Kids tablet

Ovaj tablet je namijenjen za djecu od 3-7 dobivate zaslon od 8 inča, 1280 x 800 piksela, ARM MT8169A procesor, 2 GB RAM-a, 32 GB ili 64 GB prostora za pohranu i 2 MP kamere sprijeda i straga. Podržane su kartice microSD kartice, a punjenje se odvija preko USB-C porta. Baterija traje više od 10 sati na punjenju, a surfanje preko Wi-Fi-ja je dovoljno brzo. Dječja verzija Fire OS-a (koja se temelji na Androidu 11) učitava početni zaslon s izborom aplikacija primjerenih dobi. Čvrsta maska je otporna i dizajnirana za zaštitu od padova i udaraca i uključuje podesivi stalak tako da djeca mogu raditi bez ruku.

Amazon Kids+ sadrži Amazonovu uslugu roditeljske kontrole. Roditelji mogu pristupiti nadzornoj ploči na samom tabletu ili putem internetskog portala. Omogućuje vam upravljanje svim aspektima tableta. Na primjer, možete blokirati određene vrste sadržaja, kao i postaviti ograničenja vremena upotrebe te pauzirati ili zaključati tablet. Ograničenja se mogu poništiti kako djeca odrastaju i postaju spremna za naprednije aplikacije i sadržaj.

Osim postavljanja stvarne dobi vašeg djeteta, možete birati između teme za mlađe ili starije. Tema za mlađe oslanja se na vizualniji stil navigacije, dok je starija namijenjena djeci koja znaju čitati.

 

Amazon Fire HD 10 Pro

Fire HD 10 Kids Pro namijenjen je za stariju djecu te dolazi s tanjim kućištem u crnoj, dvije varijante plave boje ili “doodle” uzorka i ima tvrđu plastiku. I dalje ima postolje i još uvijek je zaštitna, ali nije ni približno velika niti skakutava kao model za mlađu djecu. Odgovara djeci koja su naučila nježno rukovati predmetima i uporna su u tome da su prerasla dječje stvari.

Možete postaviti više dječjih profila s različitim dobima – nezavisne postavke onemogućuju kameru, filtriraju web stranice da prikazuju samo one koje su prikladne za dob, prikazuju povijest surfanja vašekg djeteta, isključuju kupnju putem aplikacije i kontroliraju sav sadržaj koji se pojavljuje na njihovom profilu. Posebno je dobra funkcija vremenskog ograničenja koja vam omogućuje da postavite dostupno vrijeme zaslona prema vrsti sadržaja ili dobu dana. Također možete zaključati sadržaj prema vrsti, blokirajući videozapise, aplikacije ili pregledavanje weba.

Nakon otprilike 10 godina, djecu obično ne zanimaju velika i jednostavna sučelja prilagođenih maloj djeci koja nude ovi tableti. Nakon što počnu čitati knjige s poglavljima, a ne slikovnice, najbolje ih je skloniti s pretjerano stimulirajućeg LCD zaslona na čitač e-knjiga. Srećom, vaša Kids+ pretplata može se prenijeti na novi Kindle vašeg djeteta—a zatim možete prenamijeniti Fire HD 10 Kids za svoje potrebe, pretvarajući ga u Fire HD 10 jednostavnim postavljanjem profila za odrasle i skidanjem kućišta.

 

Tehničke specifikacije

Operativni sustav Amazon Fire OS
Dimenzije 8,2 x 10,6 x 1,1 inča
Težina 465 gr
Veličina ekrana 10,1 inča
Rezolucija 1920 x 1200
Procesor MediaTek Helio P60T
Pohrana 32 GB
Trajanje baterije 12 sati, 48 minuta