Team Media

Pametni satovi za djecu

Mnogi su roditelji prirodno zabrinuti zbog vremena koje njihova djeca provode pred ekranom, stoga kupnja pametnog sata ili uređaja za djecu može biti izazovna. Pametni sat nije neophodan predmet, ali može biti koristan, posebno onim roditeljima koje žele pratiti dijete koje je odsutno od kuće, bilo da ide u školu samo, ili uživa u maloj samostalnosti nakon škole. Roditeljima nudi brz način provjere.

 

Najbolji pametni satovi za djecu pomažu da roditelji i djeca budu povezani jedni s drugima, kao i s širom obitelji i prijateljima. Ovi satovi prilagođeni djeci čine više od prikaza vremena. Naš najbolji odabir, MyKi 4 Lite, nudi pogodnosti kao što su hitni pozivi, slanje poruka i GPS praćenje kako bi olakšali naše zabrinute roditeljske misli. Naravno, mnoštvo pametnih satova za djecu također dolazi s igrama, mogućnostima snimanja selfie slika i glazbom kako bi se svidjeli mladim korisnicima. Postoje i opcije upravljanja vremenom u nekim dječjim pametnim satovima, praćenje aktivnosti za poticanje kretanja i roditeljski nadzor.

Postoji nekoliko tvrtki koje nude pametne satove dizajnirane posebno za djecu. Svaki nudi različitu kolekciju značajki. Nastavite čitati kako biste odlučili koje funkcije trebate za svoje dijete

 

Značajke koje trebate potražiti u pametnom satu za djecu

Postoje pametni satovi s punim značajkama za djecu i drugi koji nude smanjenu funkcionalnost u skladu s dobi djeteta. Roditelji općenito uvode pametni sat kao preteču posjedovanja pametnog telefona, stoga je važno pogledati značajke sata kako bi se utvrdilo odgovara li potrebama roditelja i djeteta.

Xplora

Ciljana dob

Svaki od pametnih satova prilagođenih djeci namijenjen je određenoj dobnoj skupini. Mnogi nude temu ili funkciju koja možda nije prikladna za djecu izvan tog preporučenog dobnog raspona. Na primjer, pametni sat može biti previše kompliciran za mlađe dijete ili imati temu kao što su Marvel, Disneyjeve princeze ili Minions neće odgovarati starijoj djeci. Odaberite uređaj za koje će vaše dijete biti zainteresirano.

 

Životni vijek baterije

Punjiva baterija ugrađena u tipični uređaj za praćenje aktivnosti izdržat će nekoliko tjedana prije nego što je treba ponovno napuniti (što se može učiniti preko noći dok vaše dijete spava). Međutim, pametni sat s punim značajkama koji se spaja na mobilnu uslugu, na primjer, obično će imati trajanje baterije koje traje samo jedan dan. To znači da će se sat trebati puniti svake noći kako bi ostao funkcionalan. Vrsta zaslona koji mobilni uređaj koristi i ima li ili nema ugrađeni zvučnik i kameru također će utjecati na trajanje baterije.

 

Mobilna povezanost

Pametni sat za odrasle uvelike će se oslanjati na pametni telefon s kojim je uparen. Međutim, modeli namijenjeni djeci funkcionirat će autonomno, tako da vašem djetetu nije potreban vlastiti pametni telefon za korištenje sata. Kako bi osigurao ovu autonomiju, pametni sat će imati vlastitu mobilnu vezu, što znači da je obično potrebna mjesečna naknada davatelju mobilnih usluga. U nekim će slučajevima pametni sat za djecu raditi s bilo kojom mobilnom uslugom.

Usluge glasovnog poziva, videopoziva, slanja tekstualnih poruka, GPS praćenja, korištenja hitnih funkcija, pristupa internetu, streamingu glazbe, preuzimanja aplikacija ili korištenja drugih funkcija ovisit će o satu. Međutim, u svim slučajevima značajke roditeljskog nadzora roditelj može uključiti i postaviti kako bi ograničio što dijete može raditi s uređajem.

 

Roditeljski nadzor

Tipičan pametni sat za djecu imat će desetak ili više značajki roditeljskog nadzora koje roditelj može uključiti i ručno prilagoditi (putem vlasničke aplikacije na svom pametnom telefonu koja izravno komunicira s djetetovim satom). Pomoću ovih alata roditelj može odrediti koje funkcije pametnog sata dijete može koristiti i kada ih može koristiti. Često također možete programirati ili ograničiti tko ih može kontaktirati putem sata.

 

Ugrađene igre i aktivnosti

Mnogi pametni satovi i uređaji za praćenje aktivnosti za djecu imaju određenu temu ili nude interaktivne aktivnosti i igre—neke za zabavu, a druge s obrazovnim elementom. Prilikom odabira uređaja obratite pozornost na temu, igre i aktivnosti koje se nude te jesu li primjereni dobi.

 

Dostupne aplikacije

Baš kao i pametni satovi za odrasle, neke od verzija prilagođenih djeci imaju internetske trgovine aplikacija koje roditeljima omogućuju dodavanje dodatnih aplikacija na uređaj svog djeteta. U većini slučajeva, međutim, koje god aplikacije bile predinstalirane unutar sata određuju njegove mogućnosti. Apple Watch SE primjer je pametnog sata koji nudi pristup Apple Watch App Storeu, gdje će korisnici pronaći tisuće dostupnih dodatnih aplikacija.

 

Koja je razlika između uređaja za praćenje aktivnosti i pametnog sata?

Praćenje aktivnosti za djecu obično će prikazivati vrijeme i imati ograničenu ugrađenu funkcionalnost za praćenje kretanja i sna korisnika. Neki također imaju animirani lik koji se prikazuje na brojčaniku sata koji motivira i nudi podsjetnike osobi koja nosi sat. Ovi uređaji nemaju izravan pristup internetu, pa se ne mogu koristiti za komunikaciju ili praćenje lokacije.

 

Kada su u pitanju pametni satovi za djecu s punim značajkama, oni često imaju mobilnu vezu (i u nekim slučajevima ugrađenu kameru), tako da se mogu koristiti za glasovne pozive, videopozive, tekstualne poruke, praćenje lokacije i niz drugih zadaci. Većina, međutim, ograničava ili potpuno blokira pristup uslugama društvenih medija, surfanju internetom, streamingu glazbe i igranju online igara (za više igrača). Imaju ugrađene aplikacije za rukovanje određenim funkcijama.

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama