Team Media

Apple Mac studio – raj za kreativne profesionalce

Mac Studio je najnovija Apple-ova radna stanica desktop verzije, namijenjena prvenstveno kreativnim profesionalcima.

Sadrži najnoviju i najmoćniju tehnologiju u kompaktnom i elegantnom kućištu. Dizajniran je za zahtjevne kreatore multimedijskog sadržaja, streamere, glazbenike, grafičke dizajnere i profesionalce. 

Mac Studio je jedinstveni sustav namijenjen najzahtjevnijim korisnicima. 3D grafika, 4K video, zahtjevno renderiranje i simulacije čestica. Studio je platforma za profesionalce i entuzijaste koji traže granice performansi trenutnih tehnologija. Pogledajmo samo neke prednosti Mac Studija:

 

  • Mac Studio pokreće Appleov super moćni M1 Max ili M1 Ultra čip.
  • Dizajn Maca je funkcionalan, kompaktan i, na kraju, ali ne manje važno, moderan.
  • Jedinstveni sustav hlađenja toliko je tih da nećete ni primijetiti da radi.
  • Mac Studio se može konfigurirati s do 128 GB kombinirane memorije i 8 TB SSD pohrane.
  • Premium mogućnosti povezivanja uključuju prednosti Thunderbolt 4, USB-C, HDMI i Ethernet od 10 Gbit-a.

 

Što se nalazi u kućištu elegantnog dizajna?

M1 Ultra nudi 90% veću višenitnu izvedbu u usporedbi s PC čipom sa 16 jezgri dok koristi istu količinu energije.

Također može ponuditi brže performanse GPU-a u usporedbi s drugim vrhunskim PC grafičkim karticama, i troši 200 W manje. To u praksi znači da su troškovi rada niži (što je posebno važno u ovim vremenima rastućih računa za energiju), a zahvaljujući sofisticiranom sustavu hlađenja, M1 Ultra  se ne pregrijava. To znači da je gotovo nečujan u uporabi, bez potrebe da se ventilatori okreću kako bi se ohladio, a također je Appleu omogućilo da Mac Studio učini toliko kompaktnim. Ako ne volite izgled velikih, glomaznih desktop tower računala, onda ćete se zaljubiti u Mac Studio.

Mac Studio M1 Max nudi 10-jezgreni procesor, do 32-jezgreni grafički čip i do 64 GB kombinirane memorije. Ovo je savršena radna stanica za svaki zadatak.

Mac Studio M1 Ultra pokreće najmoćniji osobni računalni čip na svijetu. M1 Ultra opremljen je jedinstvenom UltraFusion tehnologijom povezanom s M1 Max čipom. 

Konstrukcija Mac Studija – dobro promišljena do najsitnijih detalja

Novi Mac Studio također se ističe svojom izvrsnom povezivošću. Sa stražnje strane nalaze se četiri Thunderbolt 4 porta, 10 Gbit Ethernet, dva USB-A porta, HDMI i profesionalni audio konektor. Sprijeda se nalaze dva USB-C priključka (Thunderbolt 4 za M1 Ultra) i utor za memorijsku karticu, što ga čini odličnim izborom za fotografe. Imajući utor za SD karticu i USB-C priključke na prednjoj strani znatno olakšava pristup. Tu su i Wi-Fi 6 i Bluetooth 5 za bežično povezivanje. Kompaktna veličina uljepšava moderni dizajn. 

Kućište je  aluminijska konstrukcija, kvadratnog oblika od 19,7 cm i visine od 9,5 cm.. Lako se može uzeti u jednu ruku, a veličina znači da ga možete staviti na stol i da neće zauzimati puno prostora. Zbog svoje kompaktne veličine je mobilan pa ga slobodno možete staviti u torbu.

Model M1 Ultra teži nešto više od modela M1 Max (3,6 kg naspram 2,7 kg), unatoč istoj veličini, a to je zato što M1 Ultra koristi veliki bakreni toplinski modul, dok M1 Max  koristi lakši aluminijski hladnjak.

Performanse u grafičkim programima

Najnovija verzija Mac softvera je macOS Ventura 13.2. U Photoshopu možete učitati fotografije visoke rezolucije u nekoliko sekundi, a primjena efekata i filtera je trenutna. Jezgre ‘Neural Engine’ modela M1 Max i M1 Ultra također omogućuju Mac Studiju korištenje umjetne inteligencije (AI) i alata za strojno učenje Photoshopa, poput alata koji identificira nebo na vašim fotografijama i omogućuje vam da ga uredite ili čak zamijenite, ili alat koji olakšava uklanjanje objekata s fotografije inteligentnim ispunjavanjem pozadine.

 

Apple Mac Studio omogućava zamorno i dugotrajno obavljanje zadataka učiniti brzim i jednostavnim, a Photoshop je izvrstan dokaz za ono što AI i strojno učenje mogu pridonijeti u kreativne tijekove rada. 

Mac Studio se također dobro nosi s uređivanjem složenog video projekta u Final Cut Pro, s određenim scenama koje uključuju više 8K izvora. Te brzo renderira 3D snimke u Houdiniju.

Ovdje možete usporediti tehničke specifikacije Apple M1 Max i Apple M1 Ultra verzije:


Apple M1 Max procesor Apple M1 Ultra čip procesor
CPU s 10 jezgri s 8 jezgri performansi i 2 jezgre učinkovitosti CPU s 20 jezgri sa 16 jezgri performansi i 4 jezgre učinkovitosti
GPU s 24 jezgre GPU s 48 jezgri
16-jezgreni Neural Engine 32-jezgreni Neural Engine
400GB/s propusnost memorije 800GB/s propusnost memorije
Grafički sustav Grafički sustav
Hardverski ubrzani H.264, HEVC, ProRes i ProRes RAW Hardverski ubrzani H.264, HEVC, ProRes i ProRes RAW
Sustav za dekodiranje videa Dva sustava za dekodiranje videa
Dva sustava za kodiranje videa Četiri sustava za kodiranje videa
Dva ProRes sustava za kodiranje i dekodiranje Četiri ProRes mehanizma za kodiranje i dekodiranje
Mogućnost konfiguracije Mogućnost konfiguracije
M1 Max s 10-jezgrenim CPU-om, 32-jezgrenim GPU-om i 16-jezgrenim Neural Engine-om M1 Ultra s 20-jezgrenim CPU-om, 64-jezgrenim GPU-om i 32-jezgrenim Neural Engineom
Memorija Memorija
32GB 64GB
Pohrana Pohrana
512GB SSD 1TB SSD
Može se konfigurirati na 1TB, 2TB, 4TB ili 8TB Može se konfigurirati na 2TB, 4TB, or 8TB

Apple-ova najnovija značajka je Universal Control, koja vam omogućuje da uparite svoj Mac s iPadom ili iPhoneom i koristite ih kao drugi prošireni zaslon, zajedno s kontrolom miša ii mogućnošću dijeljenja datoteka između uređaja.

Ako uparite Mac Studio s Appleovim novim Studio Display monitorom, također možete iskoristiti prednosti Center Stagea. Koristeći značajku i web kameru od 12 megapiksela Studio Displaya, možete se kretati znajući da će vas kamera pratiti kako biste bili u središtu kadra.

Ako radite težak kreativan posao ali želite manju radnu stanicu, ovo je apsolutno pravi proizvod za vas.

 

Besplatna dostava
Za sve narudžbe iznad 400 €
Podrška 24/7
Stojimo Vam na raspolaganju
Garancija
Minimalno 1-godišnja garancija
100% Sigurno plaćanje
Jednokratno i obročno plaćanje karticama